Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z rodzynkami zapraszam po przepis
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2188
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2188
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 147
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 255
Składniki
Z 350 gr maki ,170 gr margaryny ,80 gr cukru ,2 jajek i proszku do pieczenia zagniatam kruche ciasto i wkładam do lodówki na godzinę .
Masa serowa ; ż jaj oddzielam białko i żółtko następnie złotka ucieram z cukrem i cukrem wanilinowym dodaje po łyżce ser ucieram następnie dodaje budynie lub mąkę ziemniaczaną łącze dodaje rodzynki. W osobnym naczyniu ubijam białka z odrobina soli na sztywno i delikatnie dodaje do masy serowej mieszkam łyżką .
Ciasto wyjmuje z lodówki dziele na 2 części większą i mniejsza ,większą cześć ciasta wykladam do dużej blachy wyłożonej papierem do pieczenia ,na ciasto wylewam masę serową równam ,następnie z pozostałego ciasta robię wałeczki i układam kratkę na masie serowej Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku 50 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu .Upieczony sernik studzę ok 15 do 20 minut przy uchylonym piekarniku dopiero wyjmuje .Sernik zostawiam w blaszce do całkowitego ostygnięcia .
Polewa ;3 łyżki wody daje do rondelka wsypuje 3 łydki cukru ,łyżkę kakao i dodaję 10 dkg margaryny całość rozpuszczam i odstawiam do ostudzenia wtedy polewa również zgęstnie .
Ostudzony sernik polewam ostygnięta polewa i posypuje posypką po dokladne wykonanie zapraszam na film .