Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z rodzynkami zapraszam po przepis
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 30
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 67
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1455
Temu smaku nie oprze się nikt, wypróbuj i przekonaj się. To wyjątkowo aromaty...
Odsłon: 30
Warzywne smakowitości. Połączenie smaku orzechów włoskich, granatu i kolendry...
Odsłon: 67
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1455
Składniki
Z 350 gr maki ,170 gr margaryny ,80 gr cukru ,2 jajek i proszku do pieczenia zagniatam kruche ciasto i wkładam do lodówki na godzinę .
Masa serowa ; ż jaj oddzielam białko i żółtko następnie złotka ucieram z cukrem i cukrem wanilinowym dodaje po łyżce ser ucieram następnie dodaje budynie lub mąkę ziemniaczaną łącze dodaje rodzynki. W osobnym naczyniu ubijam białka z odrobina soli na sztywno i delikatnie dodaje do masy serowej mieszkam łyżką .
Ciasto wyjmuje z lodówki dziele na 2 części większą i mniejsza ,większą cześć ciasta wykladam do dużej blachy wyłożonej papierem do pieczenia ,na ciasto wylewam masę serową równam ,następnie z pozostałego ciasta robię wałeczki i układam kratkę na masie serowej Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku 50 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu .Upieczony sernik studzę ok 15 do 20 minut przy uchylonym piekarniku dopiero wyjmuje .Sernik zostawiam w blaszce do całkowitego ostygnięcia .
Polewa ;3 łyżki wody daje do rondelka wsypuje 3 łydki cukru ,łyżkę kakao i dodaję 10 dkg margaryny całość rozpuszczam i odstawiam do ostudzenia wtedy polewa również zgęstnie .
Ostudzony sernik polewam ostygnięta polewa i posypuje posypką po dokladne wykonanie zapraszam na film .