Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne i smaczne.
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2838
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 85
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2838
Składniki
Wykonanie: Drożdże, cukier wymieszać w 1/3 szklance ciepłego mleka i łyżka mąki i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę wysypać na stolnicę, posolić, połączyć z resztą mleka, jajkami i rozczynem. Wyrobić ciasto aż stanie się elastyczne, wlać stopione ostudzone masło, jeszcze raz wyrobić i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Następnie formować z ciasta kulki i gotować na parze pod przykryciem 15 minut- po czym polać przygotowaną plewą. Wykonanie polewy: Cukier zmiksować z likierem na gęsty, gładki lukier.