Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie był dzisiaj słodki obiad!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 529
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16791
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 518
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 529
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16791
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 518
Składniki
Ostatnio mam dużo zajęć w weekendy wiec postawiłam na mączne obiady- szybkie i zawsze się sprawdzają! Owoce z miodem zmalaksowałam na mus. Do miski wbiłam jajo dodałam cukier i roztarłam z drożdżami. Dodałam mąkę i wodę, aby ciasto było dosyć geste ale nie za bardzo. Coś pośredniego miedzy kluskami lanymi a kładzionymi. Do tego jeszcze dodałam pokrojone jabłko. Ciasto racuchowe świetnie się sprawdza w gofrownicy- a nie trzeba dodawać oleju do ciasta ani proszku do pieczenia.
Racuchy opiekam w gofrownicy, aż będą rumianie. Potem wystarczy je polać musem, jeszcze kleks śmietany i ... Smacznego :)