Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie był dzisiaj słodki obiad!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13368
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7505
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13368
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5828
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7505
Składniki
Ostatnio mam dużo zajęć w weekendy wiec postawiłam na mączne obiady- szybkie i zawsze się sprawdzają! Owoce z miodem zmalaksowałam na mus. Do miski wbiłam jajo dodałam cukier i roztarłam z drożdżami. Dodałam mąkę i wodę, aby ciasto było dosyć geste ale nie za bardzo. Coś pośredniego miedzy kluskami lanymi a kładzionymi. Do tego jeszcze dodałam pokrojone jabłko. Ciasto racuchowe świetnie się sprawdza w gofrownicy- a nie trzeba dodawać oleju do ciasta ani proszku do pieczenia.
Racuchy opiekam w gofrownicy, aż będą rumianie. Potem wystarczy je polać musem, jeszcze kleks śmietany i ... Smacznego :)