Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy drożdżowe to świetna propozycja na kolacje. Mięciutkie z wierzchu chrupiące idealne z mlekiem. Polecam przepis.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 652
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75573
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1632
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 652
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75573
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1632
Składniki
Do miski kruszymy drożdże, wsypujemy łyżkę cukru i wlewamy ciepłe mleko. Odstawiamy na chwilę 10-15 minut aż drożdże zaczną pracować. Następnie dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Na patelnię wlewamy 3-4 łyżki oleju, rozgrzewamy. Łyżką wykładamy ciasto, formując zgrabne racuchy. Smażymy z obu stron na złoty kolor na średnikm ogniu. Usmażone posypujemy cukier puder. Smacznego ;)