Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuchy na śniadanie ,kolację lub tak po prostu do zszamania :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1153
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1742
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5870
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1153
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1742
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5870
Składniki
Mąkę przesiać do dużego naczynia , dodać sól i wymieszać. Pośrodku zrobić wgłębienie, pokruszyć drożdże i zasypać je cukrem. Następnie zalać ja połową szklanki mleka i odstawić na 15 min.
Następnie dodać jajko oraz resztę mleka i wymieszać. Odstawić na 1 -2 godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Do wyrośniętego ciasta dodać jabłka pokrojone w kostkę i wymieszać. Odstawić na 15-20 min.
Ciasto nabierać łyżką i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.