Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy drożdżowe z serem to świetna propozycja na kolację.
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 92
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 612
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5702
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 92
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 612
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5702
Składniki
Do miski kruszymy drożdże, wsypujemy łyżkę cukru i wlewamy ciepłe mleko. Odstawiamy na chwilę 10-15 minut aż drożdże zaczną pracować. Twaróg kruszymy dłońmi. Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Na patelnię wlewamy 3-4 łyżki oleju, rozgrzewamy. Łyżką wykładamy ciasto, formując zgrabne racuchy. Smażymy z obu stron na złoty kolor na średnikm ogniu. Usmażone posypujemy cukier puder. Smacznego ;)