Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste racuchy z tartymi gruszkami w środku. Sam proces przygotowania jest banalnie prosty - wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce, a następnie przy użyciu łyżki wyłożyć ciasto na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Placuszki z gruszkami sprawdzą się na słodkie jesienne śniadanie lub podwieczorek. Cudownie smakują oprószone cukrem pudrem.
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1916
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 42
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 1916
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 23
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 42
Składniki
Gruszki umyj, obierz i zetrzyj na tarce. Odciśnij nadmiar soku.
Do miski wbij jajka, wlej mleko. Składniki zmiksuj. Dodaj sypkie produkty. Składniki dokładnie wymieszaj. Na koniec do ciasta dodaj starte gruszki. Ponownie wymieszaj ciasto łyżką.
Na patelni rozgrzej łyżkę klarowanego masła. Racuchy z tartymi gruszkami smaż na dobrze rozgrzanej patelni - na złoty kolor z dwóch stron.
Usmażone racuchy przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Placuszki odciśnij z nadmiaru tłuszczu.
Odsączone racuchy serwuj na talerze, przed podaniem oprósz cukrem pudrem.