Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebiański deser,wart każdego grzechu;))źródło:sprawdzonakuchnia.pl
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1593
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 690
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 286
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1593
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 690
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 286
Składniki
Wiórki wsypać na patelnię,na średnim ogniu uprażyć na złoty kolor,zostawić do wystygnięcia.
Żółtka utrzeć z cukrem.Śmietanę ubić.
Do ubitych żółtek dodać serek mascarpone,zmiksować do połączenia składników.Następnie dodać ubitą śmietanę i również zmiksować do połączenia składników.
Do miski wlać mleko i likier,namoczyć biszkopty.Ułożyć je w pucharkach,następnie wyłożyć porcję kremu,przesypać wiórkami i startą czekoladą.
Znów namoczyć porcję biszkoptów,wyłożyć na wiórki na nią kolejną porcję kremu,zakończyć czekoladą i wiórkami.
Pucharki przykryć folią spożywczą,przed podaniem schłodzić w lodówce przez przynajmniej 3 godziny.