Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy miłośnicy słynnych pralinek. Użyte w przepisie mleko kokosowe dodaje aromatu, ale z powodzeniem możesz zastąpić je krowim.
Forma 25x40 cm
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 33821
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 343
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 74
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 347
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9128
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 33821
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 343
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 74
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 347
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9128
Składniki
Wymieszaj mleko kokosowe tak, by miało jednolitą konsystencję. Odlej około 150 ml i rozrób w tej ilości proszek na budyń. Resztę mleka zagotuj.
Utrzyj żółtka z mniej więcej ¼ cukru i cukrem waniliowym. Połącz z zaczynem na budyń.
Wlej zaczyn do gotującego się mleka. Gotuj, cały czas mieszając, aż budyń zgęstnieje. Odstaw do przestudzenia.
Utrzyj masło z resztą cukru na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, partiami dodaj do masła przestudzony budyń. Na koniec wmieszaj w krem likier kokosowy, 120 g wiórków kokosowych i migdały. Resztę wiórków kokosowych podpraż na suchej patelni.
Wyłóż krakersami dno formy o wymiarach około 25x40 cm. Na warstwie krakersów rozsmaruj 1/3 kremu. Przykryj kolejną warstwą krakersów. Ułóż w ten sposób 3 warstwy krakersów i kremu. Na wierzchniej warstwie kremu rozsyp resztę wiórków kokosowych.