Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4240
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11584
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6619
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5524
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13701
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4240
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11584
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6619
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5524
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13701
Składniki
Biszkopt; Białka miksujemy z cukrem na sztywno. Stopniowo dodajemy po jednym zółtku. Na końcu makę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Pieczemy ok 20 minut w 170* Masa kokosowa; 1 i 1/2 szkl. mleka mieszamy z przesianą mąką. Drugą część mleka gotujemy z cukrem. Na gotujące mleko z cukrem wlewamy mleko z mąką. Powstanie budyń. Garnek owijamy folią i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Najlepiej zrobić go poprzedniego dnia wieczorem. Kostkę masła miksujemy, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Na końcu wsypujemy wiórki kokosowe. Troszkę wiórek zostawiamy do dekoracji. Smacznego.