Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1575
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 918
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1575
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 918
Składniki
Biszkopt; Białka miksujemy z cukrem na sztywno. Stopniowo dodajemy po jednym zółtku. Na końcu makę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Pieczemy ok 20 minut w 170* Masa kokosowa; 1 i 1/2 szkl. mleka mieszamy z przesianą mąką. Drugą część mleka gotujemy z cukrem. Na gotujące mleko z cukrem wlewamy mleko z mąką. Powstanie budyń. Garnek owijamy folią i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Najlepiej zrobić go poprzedniego dnia wieczorem. Kostkę masła miksujemy, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Na końcu wsypujemy wiórki kokosowe. Troszkę wiórek zostawiamy do dekoracji. Smacznego.