Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podzielę się z Wami wspaniałym przepisem na rajską roladę, który to, jak zwykle, pochodzi z przepisów Siostry Anastazji.
Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam takie świąteczne ciasteczkado herbatki pasuj...
Odsłon: 38
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2966
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 59
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 27
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 236
Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam takie świąteczne ciasteczkado herbatki pasuj...
Odsłon: 38
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2966
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 59
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 27
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 236
Składniki
Biszkopt orzechowy-Białka ubić , dodać po jednym żółtku i po trochu cukier. Dodać przesianą mąkę oraz zmielone orzechy. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez 40-45 min w temp. 180°C. Upieczone wyjąć, wystudzić i przekroić na dwie części.
Rolada-Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, posmarować masłem, posypać cukrem waniliowym i wyłożyć tarte jabłka. Białka ubić z cukrem, dodając po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciastem zalać starte jabłka i wstawić na ok 30 min do piekarnika nagrzanego do temp.170'C. Upieczone ciasto wyjąc na ściereczkę i gorące zwinąć w roladę.
Masa-Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać przestudzoną masę budyniową. Na końcu wmieszać pokrojoną w kostkę galaretkę. Jeden biszkopt orzechowy położyć na spód blaszki, wyłożyć połowę masy budyniowej, roladę z jabłkami pokroić w plastry i ułożyć na masie, przykryć pozostałą masą i na wierzch położyć drugi biszkopt orzechowy. Całość można polać polewą czekoladową i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce