Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny spód do tortu,polecam!Jest pieczony z olejem dlatego zostaje wilgotny w srodku,nie kruszy sie i jest latwiej do przekrojenia niz tradycjonalny biszkopt!
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 454
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 454
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Składniki
Jajka,cukier i wanilie ubijamy ok 8 min.na puszysta mase .Dodajemy olej i mleko i mieszamy dalej.Nastepnie dodajemy make ,kakao i proszek do pieczenia,przesiany i mieszamy tylko do polaczenia skladników.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 175-180 stopni góra/dól przez ok.55 min.lub do suchego patyczka. Nastepnie zostawic na pare minut do ostygniecia ,wyjac z rantu ,przewrócic ciasto do góry nogami i zostawic do calkowitego ostygniecia. Spód do tortu przygotowac conajmniej dzien wczesniej. SMACZNEGO!