Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli chcesz zrobić swoim bliskim przyjemność to upiecz te ciasteczka. Są zdrowe bo zawierają kakao, a poza tym długo zachowują świeżość,
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4537
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5301
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12776
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4537
Składniki
Margarynę i cukier utrzyj na puszysta masę.150 g czekolady rozpuść i przestudź. Płynną masę wlej do utartej margaryny plus jajka. Dokładnie połącz.
Mąkę przesiej z sodą i kakao. Pozostałą czekoladę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Suche składniki plus rodzynki wsyp do masy czekoladowej i dokładnie wymieszaj.
Z powstałego ciasta formuj w dłoniach niewielkie kulki. Każdą kulkę układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i rozpłaszcz. Piecz w nagrzanym piekarniku ( 170 st. )10-15 min. Życzę smacznego.