Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki bez dodatku cukru i jajek wychodzą niezwykle kruche. Słodyczy nadaje im marmolada, my do wypieku wybraliśmy różaną, ale możesz użyć dowolnej, takiej, którą lubisz najbardziej. Pamiętaj, żeby do przygotowania ciasta użyć zimnego masła, dzięki temu z łatwością przesiekasz je z mąką. Ponieważ każdy piekarnik jest inny, po 20 minutach wypiekania rogalików sprawdź czy są zarumienione z góry, jeśli tak wyjmij je z pieca, jeśli są blade potrzymaj je 2 minuty dłużej.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2182
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9759
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3487
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6869
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2182
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9759
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3487
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6869
Składniki
Zimne masło przesiekaj na stolnicy wraz z przesianą mąką. Następnie dodaj śmietanę i całość wyrób na jednolite ciasto.
Gotowe ciasto włóż do lodówki na godzinę. Po wyjęciu podziel na 4 równe części.
Każdą z części ciasta rozwałkuj na grubość 2 milimetrów i za pomocą noża wykrawaj trójkąty.
Na podstawę trójkątów wykładaj po łyżeczce marmolady. Zawijaj od podstawy ku wierzchołkowi.
Rogaliki układaj na blaszce z papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 20 minut.