Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki bez dodatku cukru i jajek wychodzą niezwykle kruche. Słodyczy nadaje im marmolada, my do wypieku wybraliśmy różaną, ale możesz użyć dowolnej, takiej, którą lubisz najbardziej. Pamiętaj, żeby do przygotowania ciasta użyć zimnego masła, dzięki temu z łatwością przesiekasz je z mąką. Ponieważ każdy piekarnik jest inny, po 20 minutach wypiekania rogalików sprawdź czy są zarumienione z góry, jeśli tak wyjmij je z pieca, jeśli są blade potrzymaj je 2 minuty dłużej.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 824
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 824
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Zimne masło przesiekaj na stolnicy wraz z przesianą mąką. Następnie dodaj śmietanę i całość wyrób na jednolite ciasto.
Gotowe ciasto włóż do lodówki na godzinę. Po wyjęciu podziel na 4 równe części.
Każdą z części ciasta rozwałkuj na grubość 2 milimetrów i za pomocą noża wykrawaj trójkąty.
Na podstawę trójkątów wykładaj po łyżeczce marmolady. Zawijaj od podstawy ku wierzchołkowi.
Rogaliki układaj na blaszce z papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 20 minut.