Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka obtoczone w cukrze pudrze to idealny pomysł na świąteczną przekąskę. Nie dość, że wyglądają jak oprószone śniegiem to jeszcze, dzięki dodatkowi budyniu waniliowego smakują rewelacyjnie. Ciasteczka zrobisz szybko i bez większych problemów, wystarczy ze składników zagnieść ciasto. Uformować z rogaliki i upiec.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 47
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 132
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 47
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 132
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Składniki
Zimnie masło pokrój w kostkę.
Mąkę przesiej wraz z budyniem, cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli na stolnicę. Zrób w głębienie i dodaj masło. Całość przesiekaj ze sobą.
Dodaj żółtka, łyżkę zimniej wody i pastę waniliową. Ze składników szybko zagnieć jednolite ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń w papier do pieczenia i umieść na minimum 2 godziny w lodówce.
Z zimnego ciasta odrywaj kawałki. Z każdego z nich formuj niewielkiej długości wałek, nadaj mu kształt półksiężyca.
Gotowe rogaliki wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia. Ciasteczka piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 18-20 minut. Następnie obtocz je w cukrze pudrze.