Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka obtoczone w cukrze pudrze to idealny pomysł na świąteczną przekąskę. Nie dość, że wyglądają jak oprószone śniegiem to jeszcze, dzięki dodatkowi budyniu waniliowego smakują rewelacyjnie. Ciasteczka zrobisz szybko i bez większych problemów, wystarczy ze składników zagnieść ciasto. Uformować z rogaliki i upiec.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13798
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15398
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6287
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13798
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15398
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6287
Składniki
Zimnie masło pokrój w kostkę.
Mąkę przesiej wraz z budyniem, cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli na stolnicę. Zrób w głębienie i dodaj masło. Całość przesiekaj ze sobą.
Dodaj żółtka, łyżkę zimniej wody i pastę waniliową. Ze składników szybko zagnieć jednolite ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń w papier do pieczenia i umieść na minimum 2 godziny w lodówce.
Z zimnego ciasta odrywaj kawałki. Z każdego z nich formuj niewielkiej długości wałek, nadaj mu kształt półksiężyca.
Gotowe rogaliki wyłóż na blaszkę z papierem do pieczenia. Ciasteczka piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 18-20 minut. Następnie obtocz je w cukrze pudrze.