Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie rogaliki z masą czekoladową. Doskonałe do pracy, szkoły i pyszny podwieczorek przy kawce.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2658
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 505
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 101
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2658
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 505
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 101
Składniki
Masa. Żółtka roztrzepać z cukrem. Czekoladę rozpuścić. Masło utrzeć na puch, stopniowo dodawać żółtka, przestudzoną czekoladę i kawę. Ciasto. Tłuszcz stopić i ostudzić. Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru, odstawić na 3 minuty. Jajko i żółtka roztrzepać z resztą cukru. Mąkę przesiać, dodać drożdże, letnie mleko, jajka, tłuszcz, sól, wymieszać i wygnieść ciasto. Przykryć i zostawić do podwojenia objętości. Gdy ciasto wyrośnie, wykładać partiami na posypaną mąką stolnicę. Rozwałkować na grubość ok. 1/2 cm , w formie prostokąta szerokości 10 cm. Pasy ciasta kroić w trójkąty. Na środek trójkątów nałożyć nadzienie, zrolować i nadać kształt rogalika. Jeszcze raz przykryć , aby odpoczęły i podrosły. Piec w 180 C 25-30 minut. Gotowe rogaliki możemy polać rozpuszczoną czekoladą.