Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny, smaczny, rozpływający się w ustach deser. Zawsze warto mieć zamrożony arkusz ciasta francuskiego pod ręką.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6936
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30398
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29163
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6936
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30398
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29163
Składniki
Jabłka obrać , przekroić na 8 części. Wyciąć gniazda nasienne. Ciasto cienko rozwałkować, posmarować roztopionym masłem. Pociąć na jednakowej wielkości kwadraty. Na każdym ułożyć cząstkę jabłka i zwinąć . Ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Żółtko rozmieszać w miseczce z mlekiem i posmarować ciastka. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i piec około 10-15 minut do ładnego zrumienienia. Jeszcze ciepłe- posmarować lukrem.