Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny, smaczny, rozpływający się w ustach deser. Zawsze warto mieć zamrożony arkusz ciasta francuskiego pod ręką.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5622
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1104
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12213
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1532
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5622
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1104
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12213
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1532
Składniki
Jabłka obrać , przekroić na 8 części. Wyciąć gniazda nasienne. Ciasto cienko rozwałkować, posmarować roztopionym masłem. Pociąć na jednakowej wielkości kwadraty. Na każdym ułożyć cząstkę jabłka i zwinąć . Ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Żółtko rozmieszać w miseczce z mlekiem i posmarować ciastka. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni i piec około 10-15 minut do ładnego zrumienienia. Jeszcze ciepłe- posmarować lukrem.