Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8190
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8190
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Jajka ubić z wodą na puszystą masę, dodać cukier i cukier waniliowy dalej ubijać. Zmniejszyć obroty miksera na najmniejsze i dodać obie mąki z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Blachę tą co mamy największą w piekarniku wyłożyć papierem pergaminowym i wylać ciasto, równomiernie rozprowadzić. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 15 minut. Zaraz po wyjęciu ciasta z piekarnika przewrócić je na posypaną cukrem pudrem ściereczkę, papier posmarować zimną wodą i ostrożnie zdecydowanym ruchem zdjąć papier ze spodu ciasta. Posmarować biszkopt konfiturą i od krótszego boku zwinąć w roladę, oprószyć cukrem pudrem.