Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko kwaskowa i pachnąca truskawkami rolada do popołudniowej kawy. Polecam:)
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4109
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73411
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 552
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15632
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4109
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73411
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 552
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15632
Składniki
Biszkopt. Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę,dodać cukier i dalej miksować. Dać żółtka ,zmiksować.Na końcu dodać mąkę wymieszaną z pr.do pieczenia i delikatnie zamieszać. Piec w 170st.do złotego koloru. Upieczony biszkopt,ciepły zawinąć w ściereczkę i zostawić do wystudzenia. Masa Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch.Dodawać stopniowo truskawki i dalej miksować. Na koniec dać ajerkoniak i jeszcze raz zmiksować.
Rozwinąć biszkopt,nałożyć 2/3 masy i równo rozsmarować,zwinąć. Wierzch i boki posmarować resztą masy i udekorować połówkami truskawek. Dać do lodówki na 1 godz.
Smacznego życzę!