Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko kwaskowa i pachnąca truskawkami rolada do popołudniowej kawy. Polecam:)
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 132
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 162
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 335
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 132
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 162
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 335
Składniki
Biszkopt. Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę,dodać cukier i dalej miksować. Dać żółtka ,zmiksować.Na końcu dodać mąkę wymieszaną z pr.do pieczenia i delikatnie zamieszać. Piec w 170st.do złotego koloru. Upieczony biszkopt,ciepły zawinąć w ściereczkę i zostawić do wystudzenia. Masa Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch.Dodawać stopniowo truskawki i dalej miksować. Na koniec dać ajerkoniak i jeszcze raz zmiksować.
Rozwinąć biszkopt,nałożyć 2/3 masy i równo rozsmarować,zwinąć. Wierzch i boki posmarować resztą masy i udekorować połówkami truskawek. Dać do lodówki na 1 godz.
Smacznego życzę!