Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne drożdżowe ciasto. Rabarbar daje przyjemny kwaskowaty posmak. Polecam.
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
Rabarbar umyć, obrać i pokroić na kawałki. Dusić w garnku razem z cukrem. Można dodać nieco wody. Często mieszać. Musi powstać jednolity mus. Wystudzić.
Mąkę przesiać przez sito do miski. Dodać jajka, pokrojone masło, drożdże i cukier. Wlać ciepłe mleko. Od razu można zagnieść ciasto. Odłożyć na kilka minut aby odpoczęło. Nie musi wyrastać. Rozwałkować na prostokąt o bokach 30x35 cm. Rozsmarować mus rabarbarowy. Zwinąć roladę. Keksówkę o wymiarach 10x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Roladę przenieść do foremki zawijając końce pod spód. Piec w nagrzanym piekarniku 50-55 min w 180 st. C. Po wystudzeniu polać lukrem z soku z cytryny i cukru pudru.