Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser dla wielbicieli kokosa, czekolady i herbatnikow.
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6365
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 282
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 137
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 92
Ten przepis na karpia to klasyka polskiej kuchni. Marynowanie w cebuli i soku...
Odsłon: 1488
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 6365
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 282
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 137
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 92
Ten przepis na karpia to klasyka polskiej kuchni. Marynowanie w cebuli i soku...
Odsłon: 1488
Składniki
Ciemna masa: na malym ogniu roztopic polamana tabliczke czekolady w mleku, odstawic do przestudzenia. W misce pomieszac herbatniki i cukier puder, dodac roztopiona czekolade, wymieszac dlonmi (otrzymamy "ciasto" ktore bedzie dalo sie rozwalkowac- w razie potrzeby dodac odrobine herbatnikow lub mleka).
Jasna masa: miekka margaryne ubic mikserem z cukrem pudrem, dodac wiorki, wymieszac.
Ciemna mase podzielic na pol. Jedna polowe ulozyc pomiedzy folia spozywcza, rozwalkowac na ksztalt prostokata. Posmarowac polowa masy kokosowej, zwinac w rolade. Podobnie zrobic z druga czescia masy. Odlozyc w chlodne miejsce na kilka godzin.