Szybki deser dla wielbicieli kokosa, czekolady i herbatnikow.
rolada kokosowa bez pieczenia
Składniki
- ciemna czesc:
- 300 g zmielonych herbatnikow
- 125 g cukru pudru
- 100 g czekolady
- 150 ml mleka
- jasny krem:
- 125 g margaryny
- 125g cukru pudru
- 100 g wiorkow kokosowych
Składniki
- ciemna czesc:
- 300 g zmielonych herbatnikow
- 125 g cukru pudru
- 100 g czekolady
- 150 ml mleka
- jasny krem:
- 125 g margaryny
- 125g cukru pudru
- 100 g wiorkow kokosowych

Etapy przygotowania
Ciemna masa: na malym ogniu roztopic polamana tabliczke czekolady w mleku, odstawic do przestudzenia. W misce pomieszac herbatniki i cukier puder, dodac roztopiona czekolade, wymieszac dlonmi (otrzymamy "ciasto" ktore bedzie dalo sie rozwalkowac- w razie potrzeby dodac odrobine herbatnikow lub mleka).
Jasna masa: miekka margaryne ubic mikserem z cukrem pudrem, dodac wiorki, wymieszac.
Ciemna mase podzielic na pol. Jedna polowe ulozyc pomiedzy folia spozywcza, rozwalkowac na ksztalt prostokata. Posmarowac polowa masy kokosowej, zwinac w rolade. Podobnie zrobic z druga czescia masy. Odlozyc w chlodne miejsce na kilka godzin.
Przepis w Waszym wykonaniu (10)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 355

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 443

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 841
Ostatnio komentowane przepisy
Zapiekanka obłędna w smaku!
- Impreza
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Ser
- Mięso
- Wołowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 355

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 443

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 841



Składniki
- ciemna czesc:
- 300 g zmielonych herbatnikow
- 125 g cukru pudru
- 100 g czekolady
- 150 ml mleka
- jasny krem:
- 125 g margaryny
- 125g cukru pudru
- 100 g wiorkow kokosowych
Ciemna masa: na malym ogniu roztopic polamana tabliczke czekolady w mleku, odstawic do przestudzenia. W misce pomieszac herbatniki i cukier puder, dodac roztopiona czekolade, wymieszac dlonmi (otrzymamy "ciasto" ktore bedzie dalo sie rozwalkowac- w razie potrzeby dodac odrobine herbatnikow lub mleka).
Jasna masa: miekka margaryne ubic mikserem z cukrem pudrem, dodac wiorki, wymieszac.
Ciemna mase podzielic na pol. Jedna polowe ulozyc pomiedzy folia spozywcza, rozwalkowac na ksztalt prostokata. Posmarowac polowa masy kokosowej, zwinac w rolade. Podobnie zrobic z druga czescia masy. Odlozyc w chlodne miejsce na kilka godzin.
Cudo :)
Kasiu, uwielbiam takie dania. Kwintesencja smaku <3