Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser dla wielbicieli kokosa, czekolady i herbatnikow.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Ciemna masa: na malym ogniu roztopic polamana tabliczke czekolady w mleku, odstawic do przestudzenia. W misce pomieszac herbatniki i cukier puder, dodac roztopiona czekolade, wymieszac dlonmi (otrzymamy "ciasto" ktore bedzie dalo sie rozwalkowac- w razie potrzeby dodac odrobine herbatnikow lub mleka).
Jasna masa: miekka margaryne ubic mikserem z cukrem pudrem, dodac wiorki, wymieszac.
Ciemna mase podzielic na pol. Jedna polowe ulozyc pomiedzy folia spozywcza, rozwalkowac na ksztalt prostokata. Posmarowac polowa masy kokosowej, zwinac w rolade. Podobnie zrobic z druga czescia masy. Odlozyc w chlodne miejsce na kilka godzin.