Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, puszysta, śmietankowa. Z ulubionymi owocami w środku. Z malinami lub z brzoskwinią. Kradnie podniebienia wszystkich smakoszy słodyczy.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8989
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8989
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Składniki
Jaja ubić wraz z cukrem na puszystą pianę. Powoli dodawać mąkę oraz proszek do pieczenia, na koniec dodać mak. Piec 15 minut w 160 st C. Jeszcze gorącą roladę zawinąć w ściereczkę i pozostawić do wystygnięcia. Śmietankę ubić wraz z cukrem waniliowym. Dodać napęczniałą żelatynę i dokładnie wymieszać. Pozostawić jedną łyżkę ubitej śmietany do dekoracji rolady. Na roladę wyłożyć śmietanę i równomiernie rozsmarować. Na środku ułożyć pasek malin lub brzoskwiń, a następnie zwinąć. Na wierzchu rozsmarować śmietanę i posypać makiem.