Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada biszkoptowa o smaku ciastek Oreo. Przygotujecie ją bardzo łatwo, a efekt Was zachwyci.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 358
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 382
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 816
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.
Cały czas ubijając dodawać po łyżeczce cukru wymieszanego z dwoma opakowaniami cukru wanilinowego, a następnie po jednym żółtku.
Dodać barwnik i miksować do uzyskania jednolitego koloru ciasta.
Mąkę przesiać przez sitko, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia składników.
Blachę o wymiarach około 30x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Na blasze rozprowadzić przygotowane ciasto.
Biszkopt piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 10 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną.
Po upieczeniu biszkopt wyjąć z blachy, zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku i pozostawić do wystudzenia.
Wystudzony biszkopt oddzielić od papieru.
Ciastka Oreo Brownie pokruszyć.
Schłodzoną śmietanę ubijać mikserem na najwyższych obrotach aż całkowicie zgęstnieje.
Do ubitej śmietany dodać jedno opakowanie cukru wanilinowego i pokruszone ciastka.
Całość miksować do połączenia składników.
Ubitą śmietanę z ciastkami rozprowadzić równomiernie na wierzchu biszkoptu, pozostawiając kilka łyżek do ozdoby wierzchu rolady.
Biszkopt zwinąć ciasno w roladę.
Połowę biszkoptu posmarować pozostałą śmietaną, drugą połowę masą kajmakową.
Ciastka Oreo klasyczne porozdzielać nożem i połówki ułożyć na wierzchu rolady, zasłaniając miejsce łączenia śmietany z masą kajmakową.
Roladę wstawić do lodówki na kilka godzin, aby ciastka w śmietanie zmiękły.