Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy przepis na Roladę z Dyni która nie wymaga szczególnych umiejętności a na pewno powala smakiem Delikatna i mięciutka struktura ciasta o korzennym aromacie idealnie współgra z cytrusowym smakiem nadzienia z serka mascarpone. Idealne na spotkania towarzyskie, rodzinne a nawet jako romantyczny deser. Trzeba go po prostu spróbować.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 785
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 785
Składniki
Całość przedstawiam na filmie poniżej:) Puree z dyni: -200 g dyni gotujemy a następnie miksujemy. Pozostawiamy do wystygnięcia. Ciasto na Roladę - 100 g mąki pszennej - 200 g purée z Dyni - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1/2 łyżeczki zmielonych goździków - 1/2 łyżeczki zmielonego imbiru - Szczypta soli - 3 jajka - 200 g cukru Wszystko razem mieszamy i wylewamy do formy na papierze do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni - 12 min Po wyciągnięciu rolujemy w szmatce i zostawiamy do wystygnięcia. Masa Mascarpone : - 230 g serka mascarpone - 60 g cukru pudru - sok z połówki cytryny - starta skórka z pomarańczy i cytryny Całość mieszamy i wykładamy na ochłodzony rozwinięty spód dyniowy i znowu rolujemy. Możemy kroić i podawać z cukrem pudrem:)