Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, prosta i bardzo smaczna rolada nie tylko dla dzieci. Bardzo lubię robić rolady bo zawsze mi wychodzą dlatego dzielę się również z Wami tym przepisem.
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 14
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 14
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 36
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Składniki
Białka ubijam na sztywną pianę, następnie dodaje cukry i nadal miksuję ale już krótko. Dodaję stopniowo żółtka i nadal ubijam. Zmniejszam minimalnie obroty i delikatnie po łyżce dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Można zrobić to już bez miksera tylko drewnianą łyżką. Blachę piekarnika wykładam papierem do pieczenia i równomiernie wykładam biszkopt. Używam blachy która jest wyposażeniem piekarnika. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczę około 15 minut. Gdy ciasto już zaczyna się przypiekać po bokach należy szybko wyciągnąć. Przygotowuję wilgotną ściereczkę i jeszcze gorący biszkopt wykładam odrywając papier. Zawijam roladę w ściereczkę i odkładam do schłodzenia. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie i pozostawiam do schłodzenia lecz ma być nadal płynna. Śmietankę ubijam na sztywno, dodaję cukier puder. 3 dowolne galaretki najlepiej przygotować dzień wcześniej. Kroję na kwadraciki i dodaję do masy śmietanowej. Mieszam już ręcznie i delikatnie dodaję zimną ale płynną żelatynę. Gdy masa jest zbyt płynna wkładam ją do lodówki a następnie rozprowadzam po biszkopcie. Delikatnie zwijam roladę i chłodzę najlepiej całą noc w lodówce. Roladę posypałam cukrem pudrem.