Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, prosta i bardzo smaczna rolada nie tylko dla dzieci. Bardzo lubię robić rolady bo zawsze mi wychodzą dlatego dzielę się również z Wami tym przepisem.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2959
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6537
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9478
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2959
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6537
Składniki
Białka ubijam na sztywną pianę, następnie dodaje cukry i nadal miksuję ale już krótko. Dodaję stopniowo żółtka i nadal ubijam. Zmniejszam minimalnie obroty i delikatnie po łyżce dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Można zrobić to już bez miksera tylko drewnianą łyżką. Blachę piekarnika wykładam papierem do pieczenia i równomiernie wykładam biszkopt. Używam blachy która jest wyposażeniem piekarnika. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczę około 15 minut. Gdy ciasto już zaczyna się przypiekać po bokach należy szybko wyciągnąć. Przygotowuję wilgotną ściereczkę i jeszcze gorący biszkopt wykładam odrywając papier. Zawijam roladę w ściereczkę i odkładam do schłodzenia. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie i pozostawiam do schłodzenia lecz ma być nadal płynna. Śmietankę ubijam na sztywno, dodaję cukier puder. 3 dowolne galaretki najlepiej przygotować dzień wcześniej. Kroję na kwadraciki i dodaję do masy śmietanowej. Mieszam już ręcznie i delikatnie dodaję zimną ale płynną żelatynę. Gdy masa jest zbyt płynna wkładam ją do lodówki a następnie rozprowadzam po biszkopcie. Delikatnie zwijam roladę i chłodzę najlepiej całą noc w lodówce. Roladę posypałam cukrem pudrem.