Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj trochę słodkości. Kolejny przepis, który powstał trochę z przypadku, ale z doświadczenia już wiem, że takie są najlepsze. Wykorzystałam w nim krem czekoladowo-orzechowy, który od dawna stał w lodówce, do tego cienki biszkopt i gotowe. Zapraszam na mocno czekoladowy deser :)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka dalej ubijając, Do ubitej masy dodać przesianą przez sitko mąkę i kakao, delikatnie, ale bardzo dokładnie wymieszać. Biszkopt piec w temp. 160-180 stopni przez ok. 20 min. Po upieczeniu przełożyć biszkopt na ręcznik kuchenny (zdjąć papier do pieczenia) i zawinąć roladę. Zostawić do wystygnięcia.
Biszkopt dobrze namoczyć ulubionym alkoholem (można wymieszać z wodą). Posmarować kremem czekoladowo-orzechowym, a na jeden brzeg nałożyć powidła i zawinąć w roladę. Wierzch rolady również posmarować kremem i posypać kruchym ciastkiem. Smacznego :)