Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5683
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 590
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5683
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 590
Składniki
Margarynę posiekać z mąką,dodać śmietanę i wyrobić gładkie ciasto. Gdy będzie lepiło się do rąk to dosypać mąki.
Ciasto rozwałkować, pokroić w kwadraty i każdy kwadrat posmarować dżemem i zwinąć w rurkę.
Rurki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia spojeniem do dołu. Piec do czasu zarumienienia się rurek. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.