Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybki , prosty deser na który skusiły mnie wnuki. Chrupkie rurki z ciasta francuskiego i do tego pyszna świeżo ubita śmietana połączona z serkiem mascarpone.
papier do pieczenia, mikser, blaszka, metalowe rurki, nóż,
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ciasto francuskie wyjąć 15 - 20 minut przed przygotowaniem. Metalowe rurki natłuścić delikatnie olejem. Płat ciasta francuskiego rozwinąć pociąć na paski o szerokości około 1,5 cm. Każdy pasek nawinąć na przygotowane metalowe rurki. Rurki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach około 1,5 - 2 cm. Rurki ułożone na blasze posmarować rozbełtanym jajkiem i oprószyć brązowym cukrem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut. Krem śmietankowy z mascarpone; Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem , a następnie połączyć z serkiem. Gotowy krem przełożyć do szprycy i nabijać upieczone, wystudzone rurki. Smacznego .
Rurki gotowe do podania.