Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybki , prosty deser na który skusiły mnie wnuki. Chrupkie rurki z ciasta francuskiego i do tego pyszna świeżo ubita śmietana połączona z serkiem mascarpone.
papier do pieczenia, mikser, blaszka, metalowe rurki, nóż,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20856
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20856
Składniki
Ciasto francuskie wyjąć 15 - 20 minut przed przygotowaniem. Metalowe rurki natłuścić delikatnie olejem. Płat ciasta francuskiego rozwinąć pociąć na paski o szerokości około 1,5 cm. Każdy pasek nawinąć na przygotowane metalowe rurki. Rurki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach około 1,5 - 2 cm. Rurki ułożone na blasze posmarować rozbełtanym jajkiem i oprószyć brązowym cukrem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut. Krem śmietankowy z mascarpone; Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem , a następnie połączyć z serkiem. Gotowy krem przełożyć do szprycy i nabijać upieczone, wystudzone rurki. Smacznego .
Rurki gotowe do podania.