Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rurki zrobione są z ciasta francuskiego, nadziane kremem zrobionym ze śmietanki 30% i serka mascarpone.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6961
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30440
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29192
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6961
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30440
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29192
Składniki
Wykonanie rurek: Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy na 20 równych pasków. Paski ciasta nawijamy na foremki. Nawinięte ciasto na foremkach smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem trzcinowym. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 160 stopni Celsjusza około 15-20 minut, do zarumienienia się rurek. Upieczone rurki delikatnie zdejmujemy z foremek i studzimy. Zimne rurki nadziewamy kremem za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką foremki od rurek. Nadziane kremem rurki wstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Po tym czasie możemy konsumować jako dodatek słodki do popołudniowej lub porannej kawy. Krem: Zimną śmietankę ubijamy w większej misce razem z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Gdy śmietana będzie już gęsta stopniowo dodajemy serek mascarpone cały czas miksując. Możemy połowę kremu zabarwić sokiem z aronii. Smacznego !!!