Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam dziś dla rodziny rurki bardzo szybkie w wykonaniu potrafią je wykonać nawet dzieci wystarczy lekka pomoc np. mamy czy starszego rodzeństwa. Pewnie zaraz będą docinki że robię z gotowców, ale przyznam się wam że jeszcze nigdy nie robiłam ciasta francuskiego jest przy nim bardzo dużo pracy i nie zawsze musi wyjść. Po za tym najważniejsze aby zadowolić rodzinę czymś pysznym i słodkim.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1225
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1225
Składniki
Gotowe ciasto pokroić na paski po 2 cm, przygotować rurkę.
Na przygotowane rurki nawijać po jednym pasku skośnie. Przygotowane rurki ułożyć na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia.
Małe jajko roztrzepać widelcem i posmarować nim przygotowane do pieczenia rurki.
Tak przygotowane rurki wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 stopni i piec 20 minut w zależności od piekarnika do ładnego zarumienienia. Upieczone rurki wyjąć z piekarnika i ostudzić ( ciasto rurkowe idealnie odchodzi od metalowej rurki gdy jest zimne ).
Upieczone i ostudzone rurki wyłożyć na talerzu. Następnie wypełnić je dowolnym kremem ( u mnie gotowy w 5 minut krem tiramisu ).
Takie pyszne rurki świetnie nadają się dla niespodziewanych gości jak również jako słodki dodatek do kawy oraz dla dzieci np. do przedszkola. Z tego przepisu wyszło mi 18 sztuk rurek, jeśli ktoś potrzebuje więcej sztuk wystarczy zwiększyć składniki.