Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12220
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5630
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1109
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12220
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1536
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na długie paski. Dużą blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 180stC. każdą rurkę smarujemy masłem i owijamy paskiem ciasta, układamy na blaszce wyłożonej papierem , smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem perlistym. pieczemy ok 20 minut. po upieczeniu zdejmujemy z rurek i zostawiamy do wystygnięcia. Śmietanę 30% ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodajemy śmietan - fix i jeszcze chwile razem miksujemy. Śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy z obu stron rurki.