Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13291
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 495
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9849
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13291
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 495
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9849
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na długie paski. Dużą blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 180stC. każdą rurkę smarujemy masłem i owijamy paskiem ciasta, układamy na blaszce wyłożonej papierem , smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem perlistym. pieczemy ok 20 minut. po upieczeniu zdejmujemy z rurek i zostawiamy do wystygnięcia. Śmietanę 30% ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodajemy śmietan - fix i jeszcze chwile razem miksujemy. Śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy z obu stron rurki.