Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rustykalna tarta z owocami leśnymi jest przepyszna. Można użyć w sezonie świeżych owoców jak i później mrożonych. W każdym przypadku jest wyjątkowa i smaczna.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3851
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 994
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3851
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 994
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Składniki
Do misy robota kuchennego dajemy masło, cukier, sól i przesianą mąkę. Wszystko miksujemy, gdy mamy już w miarę połączone składniki dodajemy jajko i mieszamy aż ciasto całkiem się połączy i utworzy zwartą konsystencję.
Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki, aby się schłodziło.
Owoce mieszamy razem z mąką i cukrem.
Gdy ciasto jest zimne rozwałkowujemy je na cienki placek około 5 mm. Najlepiej przełożyć je od razu na blachę wyłożoną matą silikonową lub pergaminem.
Wysypać na środek owoce pozostawiając rant do około. Brzegi ciasta zawijamy do środka, aby owoce nie wypłynęły.
W miseczce roztrzepujemy jajko z wodą i smarujemy brzegi ciasta.
Pieczemi około 45 minut w temperaturze 190 C.