Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rustykalna tarta z owocami leśnymi jest przepyszna. Można użyć w sezonie świeżych owoców jak i później mrożonych. W każdym przypadku jest wyjątkowa i smaczna.
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 479
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 653
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 806
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 703
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 479
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 653
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 806
Przepis dnia
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 703
Składniki
Do misy robota kuchennego dajemy masło, cukier, sól i przesianą mąkę. Wszystko miksujemy, gdy mamy już w miarę połączone składniki dodajemy jajko i mieszamy aż ciasto całkiem się połączy i utworzy zwartą konsystencję.
Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki, aby się schłodziło.
Owoce mieszamy razem z mąką i cukrem.
Gdy ciasto jest zimne rozwałkowujemy je na cienki placek około 5 mm. Najlepiej przełożyć je od razu na blachę wyłożoną matą silikonową lub pergaminem.
Wysypać na środek owoce pozostawiając rant do około. Brzegi ciasta zawijamy do środka, aby owoce nie wypłynęły.
W miseczce roztrzepujemy jajko z wodą i smarujemy brzegi ciasta.
Pieczemi około 45 minut w temperaturze 190 C.