Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzielę się z Wami przepisem na szybki, pyszny i zdrowy deser. Jeśli lubicie gorącą szarlotkę w połączeniu z lodami waniliowymi, na pewno i w tym wariancie się rozsmakujecie. Gorący ryż basmati, ugotowany al dente, z dodatkiem cukru waniliowego, słodkie truskawki połączone z kwaśną gęstą śmietaną i świeżo prażone płatki migdałów - czy trzeba coś jeszcze dodawać? Raj dla podniebienia, który warto serwować w duuużych ilościach.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4727
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44757
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22627
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14952
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4727
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44757
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 649
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 687
Składniki
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem cukru waniliowego, najlepiej krócej o około 2 - 3 minuty, żeby nie był rozgotowany. Odcedzić. W czasie, kiedy gotuje się ryż, obrać z szypułek truskawki, opłukać i osączyć. Rozgnieść w misce widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków, nie blendować - chodzi o to, by było widać ich kawałki. Dodać śmietanę i dosłodzić tak, jak lubicie, wymieszać, odstawić na chwilę do lodówki. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów na złoto, lekko przestudzić. Podawać w miseczkach lub salaterkach: najpierw nakładać gorący ryż, na to wylać dużą porcję sosu truskawkowego i posypać płatkami migdałów.