Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzielę się z Wami przepisem na szybki, pyszny i zdrowy deser. Jeśli lubicie gorącą szarlotkę w połączeniu z lodami waniliowymi, na pewno i w tym wariancie się rozsmakujecie. Gorący ryż basmati, ugotowany al dente, z dodatkiem cukru waniliowego, słodkie truskawki połączone z kwaśną gęstą śmietaną i świeżo prażone płatki migdałów - czy trzeba coś jeszcze dodawać? Raj dla podniebienia, który warto serwować w duuużych ilościach.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1320
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4140
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1101
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1320
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4140
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1101
Składniki
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem cukru waniliowego, najlepiej krócej o około 2 - 3 minuty, żeby nie był rozgotowany. Odcedzić. W czasie, kiedy gotuje się ryż, obrać z szypułek truskawki, opłukać i osączyć. Rozgnieść w misce widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków, nie blendować - chodzi o to, by było widać ich kawałki. Dodać śmietanę i dosłodzić tak, jak lubicie, wymieszać, odstawić na chwilę do lodówki. Na suchej patelni uprażyć płatki migdałów na złoto, lekko przestudzić. Podawać w miseczkach lub salaterkach: najpierw nakładać gorący ryż, na to wylać dużą porcję sosu truskawkowego i posypać płatkami migdałów.