Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty deser i jak pięknie wygląda na wielkanocnym stole.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10891
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13190
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4935
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10891
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13190
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4935
Składniki
Mrożone ciasto francuskie rozmrozić, rozwałkować. Przyszykować szablony z papieru i wyciąć jaja z ciasta: 10 jaj ( 10 x 7 cm) , 5 z nich połóż na blachę wyłożoną papierem, z pozostalych pięciu wytnij mniejsze jaja ( ok.6 cm) środki nie są potrzebne, użyjemy tylko zewnętrznego ciasta do zrobienia jajek, środki możemy je zjeść osobno.Wykrojone jaja kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 st ok.15 minut.
Ostudzone jaja składamy i dekorujemy. Kładziemy polówkę brzoskwini, puste miejsca dekorujemy śmietaną.