Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty deser i jak pięknie wygląda na wielkanocnym stole.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39587
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 409
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9271
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39587
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 409
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 181
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9271
Składniki
Mrożone ciasto francuskie rozmrozić, rozwałkować. Przyszykować szablony z papieru i wyciąć jaja z ciasta: 10 jaj ( 10 x 7 cm) , 5 z nich połóż na blachę wyłożoną papierem, z pozostalych pięciu wytnij mniejsze jaja ( ok.6 cm) środki nie są potrzebne, użyjemy tylko zewnętrznego ciasta do zrobienia jajek, środki możemy je zjeść osobno.Wykrojone jaja kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 st ok.15 minut.
Ostudzone jaja składamy i dekorujemy. Kładziemy polówkę brzoskwini, puste miejsca dekorujemy śmietaną.