Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty deser i jak pięknie wygląda na wielkanocnym stole.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8589
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7095
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4835
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327652
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8589
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7095
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4835
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327652
Składniki
Mrożone ciasto francuskie rozmrozić, rozwałkować. Przyszykować szablony z papieru i wyciąć jaja z ciasta: 10 jaj ( 10 x 7 cm) , 5 z nich połóż na blachę wyłożoną papierem, z pozostalych pięciu wytnij mniejsze jaja ( ok.6 cm) środki nie są potrzebne, użyjemy tylko zewnętrznego ciasta do zrobienia jajek, środki możemy je zjeść osobno.Wykrojone jaja kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 st ok.15 minut.
Ostudzone jaja składamy i dekorujemy. Kładziemy polówkę brzoskwini, puste miejsca dekorujemy śmietaną.