Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe czekoladowe ciasto z nutką rumowego aromatu, kokosowym nadzieniem, polane czekoladą:)
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5415
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5330
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1831
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5415
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5330
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1831
Składniki
Blaszkę o wymiarach maximum 24x24 cm wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Wszystkie suche składniki na ciasto mieszamy w misce, zaś w drugiej misce mieszamy wszystkie składniki mokre. Mokre składniki przelewamy do suchych i chwilę miksujemy do momentu ich połączenia. 3/4 ciasta przelewamy do blaszki i wkładamy do piekarnika na 20 minut.
W tym czasie wszystkie składniki na krem umieszczamy w garnuszku i zagotowujemy do zgęstnienia masy, często mieszając. Po zgęstnieniu masy ściągamy ją z kuchenki.
Gorącą masę wylewamy na podpieczone ciasto i pokrywamy pozostałą częścią. Pieczemy jeszcze około 30-35 minut. Po upieczeniu studzimy.
Po ostygnięciu wykonujemy polewę. Czekoladę z mlekiem roztapiamy w kąpieli wodnej, ciągle mieszając. Większą część polewy wylewamy na ciasto, do pozostałej dodajemy niebieski barwnik spożywczy w proszku (odrobinka wystarczy) i mieszamy dokładnie, polewamy ciasto i schładzamy w lodówce około 1 godzinkę.