Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dla dzieci i dorosłych - serniczek na zimno
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Składniki
Rozpuszczamy np. 2 galaretki w 3 szkl. gorącej wody i zostawiamy do ostudzenia. Po ostygnięciu dodajemy 2 serki wanilinowe , mieszamy i mamy gotową masę . Wykładamy papierem foremkę ,wlewamy część masy i układamy biszkopty . Po chwili wylewamy resztę tej masy. I do lodówki . Robimy następne masy , ale już nie dajemy biszkoptów , tylko lączymy galaretki z serkami , i wylewamy do formy do zastygnięcia ./Po kolei /. Robimy jedną warstwę samej galaretki ,np. wiśniową. Ostatnia to bita śmietana.W międzyczasie rozpuszczamy 3 łyżeczki żelatyny w małej ilości gorącej wody . Ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder, cukier wanilinowy , serki waniliowe . Delikatnie , lejemy ostudzoną żelatynę . Wylewamy do formy ostatnią warstwę z bitej śmietany. Wierzch można posypać rozkruszonym ciastkiem , wafelkiem , posypać startą czekoladą .