Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy może poczuć się jak w niebie. Polecam.
Kopytka z kalafiora są zaskakujące w w smaku. Najlepiej smakują zrumienione n...
Odsłon: 138
Soczysty kotlet z mięsa wołowego, podany z dużą ilością cebuli. Był bardzo po...
Odsłon: 71
Pieczarki z cebulką w śmietanie to prosty sposób na pyszną i szybką do przygo...
Odsłon: 112
Przepis na pyszny i zdrowy deser jeżynowy, który ma konsystencję delikatnej p...
Odsłon: 117
W zimie będą doskonałym dodatkiem do obiadu albo na kanapki. Polecam.
Odsłon: 141
Kopytka z kalafiora są zaskakujące w w smaku. Najlepiej smakują zrumienione n...
Odsłon: 138
Soczysty kotlet z mięsa wołowego, podany z dużą ilością cebuli. Był bardzo po...
Odsłon: 71
Pieczarki z cebulką w śmietanie to prosty sposób na pyszną i szybką do przygo...
Odsłon: 112
Przepis na pyszny i zdrowy deser jeżynowy, który ma konsystencję delikatnej p...
Odsłon: 117
W zimie będą doskonałym dodatkiem do obiadu albo na kanapki. Polecam.
Odsłon: 141
Składniki
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie ułożyć biszkopty. Jajka utrzeć z cukrem na kogel-mogel. Mieszać i dodawać stopniowo twaróg oraz mąkę pszenną. W garnku zagotować śmietanę. Na śmietanę wlewać stopniowo masę jajeczno-serową. Podgrzewać i mieszać aż masa zgęstnieje. Kiedy pokajawią się bąble wyłączyć gaz. Masę wylać na biszkopty. Schłodzić. Galaretki cytrynowe dokładnie rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Połączyć z musem wiśniowym. Jak masa będzie schłodzona wylać na sernik. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Schłodzony sernik kroić i zajadać. Smacznego.