Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy może poczuć się jak w niebie. Polecam.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2906
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2906
Składniki
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie ułożyć biszkopty. Jajka utrzeć z cukrem na kogel-mogel. Mieszać i dodawać stopniowo twaróg oraz mąkę pszenną. W garnku zagotować śmietanę. Na śmietanę wlewać stopniowo masę jajeczno-serową. Podgrzewać i mieszać aż masa zgęstnieje. Kiedy pokajawią się bąble wyłączyć gaz. Masę wylać na biszkopty. Schłodzić. Galaretki cytrynowe dokładnie rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Połączyć z musem wiśniowym. Jak masa będzie schłodzona wylać na sernik. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Schłodzony sernik kroić i zajadać. Smacznego.