Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy może poczuć się jak w niebie. Polecam.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5801
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12102
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 296
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5801
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12102
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 296
Składniki
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie ułożyć biszkopty. Jajka utrzeć z cukrem na kogel-mogel. Mieszać i dodawać stopniowo twaróg oraz mąkę pszenną. W garnku zagotować śmietanę. Na śmietanę wlewać stopniowo masę jajeczno-serową. Podgrzewać i mieszać aż masa zgęstnieje. Kiedy pokajawią się bąble wyłączyć gaz. Masę wylać na biszkopty. Schłodzić. Galaretki cytrynowe dokładnie rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Połączyć z musem wiśniowym. Jak masa będzie schłodzona wylać na sernik. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Schłodzony sernik kroić i zajadać. Smacznego.