Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MMMmmmm..... cudowny smak i rozkosz w ustach
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4924
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13340
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4924
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13340
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5823
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7487
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać po jednym żółtku, mąkę, i proszek do pieczenia. Następnie dodać olej, wodę. Piec w temp.200 stopni C przez 1/2 godzinki .Po wystygnięciu przekrawamy na pół. Na pierwszy blat wykładamy dżem z czarnej porzeczki cały słoiczek.
Masa serowa: 1kg białego zmielonego sera kostka masła cukier drobny 3/4 szklanki Masło z cukrem ucieramy, dodajemy do sera i miksujemy. Gotową masę przekładamy na biszkopt, wysmarowany dżemem. Przykrywamy drugą częścią na górę wykładamy resztę masy serowej. Posypujemy płatkami migdałów i żurawiną.