Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
MMMmmmm..... cudowny smak i rozkosz w ustach
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1176
Dziś do pracy.
Odsłon: 38
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 704
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1176
Dziś do pracy.
Odsłon: 38
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 704
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać po jednym żółtku, mąkę, i proszek do pieczenia. Następnie dodać olej, wodę. Piec w temp.200 stopni C przez 1/2 godzinki .Po wystygnięciu przekrawamy na pół. Na pierwszy blat wykładamy dżem z czarnej porzeczki cały słoiczek.
Masa serowa: 1kg białego zmielonego sera kostka masła cukier drobny 3/4 szklanki Masło z cukrem ucieramy, dodajemy do sera i miksujemy. Gotową masę przekładamy na biszkopt, wysmarowany dżemem. Przykrywamy drugą częścią na górę wykładamy resztę masy serowej. Posypujemy płatkami migdałów i żurawiną.