Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Wam mój pyszny przepis na fit sernik piernikowy ze skórką pomarańczową i rodzynkami ???? Mniam ????
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 94
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 94
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Składniki
Twaróg zmiel w maszynce 2 razy lub zmiksuj go dokładnie blenderem. Zetrzyj skórkę z jednej pomarańczy. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. W misce zmiksuj jajka na puszystą masę, dodaj ksylitol i dalej miksuj na wysokich obrotach. Następnie powoli dodawaj ser i miksuj składniki na gładką masę. Na koniec dodaj mąkę kokosową, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, startą skórkę z pomarańczy i aromat (opcjonalnie). Zmiksuj aż otrzymasz jednolitą masę. Następnie dodaj rodzynki i wymieszaj łyżką. Na górę połóż plaster pomarańczy. Masę serową przełóż do foremki nasmarowanej olejem i piecz w piekarniku 50 minut. Ciasto wyjmij z piekarnika poczekaj, aż wystygnie