Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczki w pucharkach z dodatkiem nasion chia i kisielem z arbuza smakują nie tylko małym, ale i dużym łasuchom.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25770
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2818
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1339
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25770
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2818
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1339
Składniki
Serek mieszamy z nasionami chia i cukrem pudrem, odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Arbuza blendujemy, przelewamy do garnka i zagotowujemy. Skrobię mieszamy z wodą i wlewamy delikatnie do gotującego się arbuza cały czas mieszając. Gotujemy do czasu, aż kisiel będzie gęstniał. Studzimy. Wcześniej przygotowany serek przekładamy do małych pucharków/szklaneczek/miseczek, na wierzch wykładamy wystudzony kisiel, opcjonalnie ozdabiamy borówkami.