Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczki w pucharkach z dodatkiem nasion chia i kisielem z arbuza smakują nie tylko małym, ale i dużym łasuchom.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6357
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 213
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6357
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 213
Składniki
Serek mieszamy z nasionami chia i cukrem pudrem, odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Arbuza blendujemy, przelewamy do garnka i zagotowujemy. Skrobię mieszamy z wodą i wlewamy delikatnie do gotującego się arbuza cały czas mieszając. Gotujemy do czasu, aż kisiel będzie gęstniał. Studzimy. Wcześniej przygotowany serek przekładamy do małych pucharków/szklaneczek/miseczek, na wierzch wykładamy wystudzony kisiel, opcjonalnie ozdabiamy borówkami.