Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mikser, dwie misy, lopatka, papier do pieczenia, blacha 24 cm
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2812
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 343
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 511
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2812
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 343
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 511
Składniki
Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. Przygotowujemy blache (ja użyłam tortownice 24cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na balche wykładamy pokruszone herbatniki z rozpuszczonym masłem. Następnie oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubijamy razem z cukrem aż do rozpuszczenia cukru, następnie dodajemy masło. Miksujemy aż do uzyskania puszystej masy. Do masy jajecznej dodajemy porcjami ser. Na koniec dodajemy budyń oraz łyżkę mąki, chwilę miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę kolejno dodajemy do masy serowej i mieszamy łopatką. Mase serową wylewamy na przygotowaną wcześniej blachę z herbatnikami. Pieczemy 60 min w 180°C.