Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mikser, dwie misy, lopatka, papier do pieczenia, blacha 24 cm
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1072
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1367
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4426
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 102
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1072
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1367
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4426
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 102
Składniki
Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej. Przygotowujemy blache (ja użyłam tortownice 24cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na balche wykładamy pokruszone herbatniki z rozpuszczonym masłem. Następnie oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubijamy razem z cukrem aż do rozpuszczenia cukru, następnie dodajemy masło. Miksujemy aż do uzyskania puszystej masy. Do masy jajecznej dodajemy porcjami ser. Na koniec dodajemy budyń oraz łyżkę mąki, chwilę miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę kolejno dodajemy do masy serowej i mieszamy łopatką. Mase serową wylewamy na przygotowaną wcześniej blachę z herbatnikami. Pieczemy 60 min w 180°C.