Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływający się w ustach, aksamitny i pyszny sernik to doskonały smakołyk, idealny na podwieczorek a nawet na zwieńczenie przyjęcia. Taki sernik również znakomicie sprawdzi się na świateczym stole. Z talerza znika w oka mgnieniu i ciągle chce się go więcej i więcej …
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2433
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 229
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70199
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 25003
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 2433
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 229
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70199
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 25003
Składniki
W formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, jeden obok drugiego. Twaróg trzykrotnie mielimy lub przeciskamy przez praskę. Do miski przekładamy oddzielone od białek żółtka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na puszystą masę. Do masy partiami dodajemy zmielony twaróg i całość dokładnie miksujemy aż składniki się połączą. Następnie wlewamy olej, wsypujemy proszek budyniowy i wszystko łączymy z masą serową. Na końcu wlewamy mleko i całość starannie miksujemy.
W drugiej misce umieszczamy białka i ubijamy je ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pianę z białek przekładamy do masy serowej i całość delikatnie mieszamy łyżką. Gotową masę wlewamy na herbatniki i dokładnie ją rozprowadzamy. Sernik pieczemy przez około 60 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 170 st.C po upieczeniu studzimy w piekarniku. Wystudzony sernik posypujemy cukrem pudrem.