Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72669
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 539
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15591
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3418
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72669
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 539
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15591
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3418
Składniki
Składniki na ciasto zagnieść. Mąkę, cukier puder, kakao, i proszek posiekać z masłem i smalcem. Następnie dodać śmietanę i żółtko i zarobić ciasto. Podzielić na 2 części. Włożyć do zamrażarki na 3 godziny.
Twaróg zmielić 2 razy. ja użyłam gotowego z wiaderka. Żółtka oddzielić od białek. z białek ubić sztywną pianę. Twaróg połączyć z pozostałymi składnikami na masę serową, na koniec delikatnie wymieszać z pianą z białek.
Jedną część ciasta zetrzeć na blachę. Wyłożyć na to masę serową i zetrzeć drugą część. JA zużyłam 2/3 ciasta na spód, 1/3 zostawiłam do obsypania góry. Piec około 1 godziny w 180 stopniach, na środkowym poziomie piekarnika.
Przepis: http://mojewypieki.blox.pl/html