Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 621
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 300
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 621
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 300
Składniki
Herbatniki pokruszyć ,dodać cukier(2 łyżki),kakao i roztopioną margarynę.Zrobić kruszonkę wysypać na dno tortownicy(26 cm).Tej kruszonki zostawić 2-3 łyżki.Tortownicę włożyć do nagrzanego piekarnika ,podpiec.....10 minut.Ostudzić.
Ser utrzeć z 3/4 szklanki cukru,jajkami,budyniem,olejem i śmietaną.Wlać 3/4 masy serowej na podpieczoną kruszonkę do reszty dodać pozostały cukier i 2 łyżki kakao,wymieszać i wlać robiąc takie kleksy na ser.Posypać pozostawioną kruszonką.Piec około godziny w temperaturze 160 stopni .Jak będzie upieczony wyłączyć piekarnik i pozostawić do ostygnięcia sernika.Posypać cukrem pudrem.