Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, bardzo smaczny serniczek- mazurek, a ta pomada poprostu ...palce lizać.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1363
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12216
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1363
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12216
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem połowy cukru. Ser, żółtka, śmietanę, pozostały cukier, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, olejek migdałowy umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać. Dodać pianę z białek i delikatnie połączyć. Przełożyć do formy ( 25x35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 1 godzinę 40 min. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Śmietanę zagotować z cukrem. Gotować kilka minut, aż stanie się przeźroczysta. Wystudzić. Dodawać porcjami masło roślinne i ucierać. Sernik przyciąć do właściwego wymiaru i wierzch posmarować pomadą. Część pomady włożyć do rękawa cukierniczego i zrobić wokół ozdobny wałeczek.
Z owoców kandyzowanych zrobić dekorację np. koguta. Smacznego.