Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawiasz się jakie ciasto zrobić? Pleśniaka czy sernik, a może tak zrób dwa w jednym. Ciasto na spodzie kruchym, przekładane dżemem, masą sernikową, bezą, przykryte chrupiącą kruszonką, idealne na Święta.
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 123
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 101
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 123
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 101
Składniki
Sposób przygotowania ciasta: 1. Wszystkie składniki na ciasto, prócz kakała przekładam do miski, zagniatam ciasto. Ciasto dzielę na połowę, jedną część ciasta rozwałkowuję i układam na dnie formy, piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C. Drugą część ciasta również dzielę na połowę, do jednej części dodaję kakało, zagniatam. Obie kulki ciasta przekładam do woreczków, chowam do zamrażalnika. 2. Ciasto po upieczeniu smaruję dżemem i posypuję startym na tarce ciastem kakaowym.
Sposób przygotowania masy: 1. Wszystkie składniki na masę miksuję mikserem, masę układam na kakaowej kruszonce.
Sposób przygotowania bezy: 1. Białka ubijam mikserem, wsypuję cukier oraz w proszku kisiel, ubijam do momentu aż masa będzie sztywna. Masę bezową wykładam na masę sernikową. 2. Na wierzch ciasta ścieram ciasto, które schowałam wcześniej do zamrażalnika na tarce o dużych oczkach. 3. Ciasto piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
4. Ciasto gotowe. 5. Smacznego.