Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienny smak, z dodatkiem sezonowych owoców zachwyci każdego.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 499
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16758
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 456
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 499
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16758
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 456
Składniki
Banany obieramy i rozgniatamy do konsystencji papki. Białka ubijamy na puch.
Do melaksera wrzucamy twaróg, banany i żółtka. Dolewamy sok z cytryny i dosładzamy wedle uznania. Miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy ubite białka porcjami i mieszamy już tylko łyżką.
Przelewamy do formy (20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzch układamy owoce i pieczemy 60 minut w 170 stopniach.