Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1738
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1801
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1738
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1493
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1801
Składniki
Piekarnik nagrzać do 240 stopni C. Małą formę do pieczenia o średnicy 20 cm wyłożyć 2 kawałkami papieru do pieczenia. Ser umieścić w misie miksera, dodać cukier i miksować na średnich obrotach przez około 2 minuty, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodać mąkę, śmietanę, jajka oraz ekstrakt z wanilii. Miksować przez 1 - 2 minuty, aż uzyskamy gładką konsystencję masy serowej. Dołożyć połamaną czekoladę. Piec przez 30 minut. Po tym czasie sernik ma być zrumieniony z wierzchu, wyrośnięty, ale też falujący. Sernik dodatkowo zetnie się po ostudzeniu i schłodzeniu. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Schłodzić przez minimum 1 godzinę.