Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
LEKKIE, KOLOROWE,BAAARDZO SMACZNE
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 260
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1163
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 23
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 260
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1163
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy biszkopty
Rozpuszczamy galaretki w połowie wody,każdy kolor oddzielnie/u mnie 2 kolory/,odstawiamy do stężenia.3 galaretki truskawkowe i 1 cytrynowa
Do miski wykładamy serki i miksujemy z cukrem,W oddzielnej misce ubijamy śmietanę,którą partiami dodajemy do sera i nadal chwilę miksujemy. Dzielimy masę na 3 części do 1 dodajemy galaretkę cytrynową do 2 pozostałych 2 galaretki truskawkowe 1 galaretkę zostawiamy bez sera/
Na biszkopty wylewamy 1 część masy serowej wstawiamy na chwilę do lodówki aby stężało,następnie wylewamy samą galaretkę truskawkową znowu do lodówki i na wierzch masę serową z galaretką cytrynową
Wierzch dekorujemy według własnego upodobania.Jeżeli za szybko stężeje nam galaretka można wlać troszkę gorącej wody i zmiksować.