Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie smakuje, ale także chłodzi. Będzie idealną przekąską na każdym grillu czy wydarzeniu rodzinnym. Dodatkowo nie wymaga pieczenia i jest niezwykle proste w przygotowaniu, nawet przez osoby nie pałające miłością do gotowania.
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 54
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 198
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 83
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 178
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 114
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 54
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 198
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 83
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 178
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 114
Składniki
Przygotuj spód. Masło rozpuść i ostudź. W misie robota kuchennego zmiel ciasteczka na okruszki. Dodaj masło i zagnieć wszystko na jednolite ciasto przypominające konsystencją mokry piasek. Tortownicę o średnicy 23 cm ze zdejmowalnym rantem wyłóż papierem do pieczenia. Dno dokładnie wylep masą ciasteczkową, dobrze dociskając ją, na przykład szklanką. Formę wstaw do lodówki.
Przygotuj warstwę serową. Galaretkę cytrynową i żelatynę wymieszaj we wrzącej wodzie do rozpuszczenia. Ostudź. Utrzyj serek śmietankowy z cukrem pudrem. Dodaj ostudzoną galaretkę cytrynową i wymieszaj do całkowitego połączenia. Wlej masę na zimny już spód. Wstaw całość do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Przygotuj galaretkę. Galaretkę rozprowadź w gorącej wodzie do rozpuszczenia. Ostudź. Połowę galaretki wylej na sztywną już masę serową i wstaw wszystko z powrotem do lodówki. W międzyczasie przygotuj truskawki – umyj je i usuń szypułki, a następnie pokrój na dość grube plastry. Poukładaj je na zastygającą już galaretkę na serniku. Całość zalej drugą połową galaretki i wstaw wszystko ponownie do lodówki. Sernik bez pieczenia z truskawkami schładzaj przez kolejne 4 godziny. Przed podaniem delikatnie zdejmij rant z tortownicy.